هوش هیجانی یا همان EQ نوع دیگری از باهوش بودن است که به درک احساسات خود و دیگران برای تصمیم گیری مناسب در زندگی اشاره دارد. آگاهی از وضعیت هوش هیجانی آنچنان اهمیت دارد که توسعه آن می تواند تفاوت شکست و یا موفقیت در زندگی شخصی و شغلی شما را مشخص کند. تست هوش هیجانی بار ان که از آن با عنوان هایی مانند تست EQ ، تست هوش عاطفی و تست هوش احساسی نیز یاد می شود. اين آزمون در موفقيت كسب و كار،شغلي و تحصيلي بسيار حائز اهميت است و بشكل حرفه اي در رهبري سازمان، فروش، ارتباطات، توسعه فردي از آن استفاده مي شود. اين آزمون به بررسی پانزده عامل هوش هیجانی یعنی استقلال ، خودابرازی ، عزت نفس ، خودشکوفایی ، خودآگاهی هیجانی ، روابط بین فردی ، مسئولیت پذیری اجتماعی ، همدلی ، قدرت حل مسئله ، انعطاف پذیری ، واقع گرایی ، تحمل فشار روانی ، کنترل تکانش ، شادمانی و خوشبینی می پردازد، اين تست براي استفاده سازمان ها همراه با شاخص هاي تركيبي سازماني طراحي شده است. بعد از تکمیل تست هوش هیجانی بار آن ، تفسیری در اختیار شما قرار می گیرد که به شما خواهد گفت، کدام یک از مولفه های هوش هیجانی جزء نقاط قوت شما محسوب می شوند و کدام مولفه ها نقطه ضعف يا قابل بهبود شما هستند که می توانید بر روی آن ها کار کرده و آن ها را بهبود بخشید.

آزمون هوش هیجانی چه کمکی به شما می کند؟

  • شناخت عواطف شخصی

    خود آگاهی- تشخیص هر احساس به همان صورتی که بروز می‌کند- سنگ بنای هوش هیجانی است. توانایی نظارت بر احساسات در هر لحظه برای به دست آوردن بینش روان شناختی وادراک خویشتن، نقشی تعیین کننده دارد. ناتوانی در تشخیص احساسات واقعی، ما را به سردرگمی دچار می‌کند. افرادی که نسبت به احساسات خود اطمینان بیشتری دارند، بهتر می‌توانند زندگی خویش را هدایت کنند. این افراد دربارهٔ احساسات واقعی خود در زمینه اتخاذ تصمیمات شخصی از انتخاب همسر آینده گرفته تا شغلی که برمی‌گزینند، احساس اطمینان بیشتری دارند.

  • به کار بردن درست هیجان‌ها کاری

    قدرت تنظیم احساسات خود، توانایی و مهارت عاطفی است که بر حس خود آگاهی متکی می‌باشد و شامل ظرفیت شخص برای تسکین دادن خود، دور کردن اضطراب‌ها، افسردگی‌ها یا بی حوصلگی‌های متداول و پیامدهای شکست، است. افرادی که به لحاظ این توانایی ضعیفند، به طور دایم با احساس نومیدی و افسردگی دست به گریبانند، در حالی که افرادی که در آن مهارت زیادی دارند، با سرعت بسیار بیشتری می‌توانند ناملایمات زندگی را پشت سر بگذارنند.

  • برانگیختن خود

    برای جلب توجه، برانگیختن شخصی، تسلط بر نفس خود و برای خلاق بودن لازم است سکان رهبری هیجان‌ها را در دست بگیرید تا بتوانید به هدف خود دست یابید. خویشتن داری عاطفی- به تأخیر انداختن کامرواسازی و فرونشاندن تکانش‌ها -زیر بنای تحقق هر پیشرفتی است. توانایی دستیابی به مرحله غرقه شدن در کار، انجام هر نوع فعالیت چشمگیر را میسر می‌گرداند. افراد دارای این مهارت، در هر کاری که بر عهده می‌گیرند بسیار مولد و اثر بخش خواهند بود.

  • شناخت عواطف دیگران

    همدلی، توانایی دیگری که بر خود آگاهی عاطفی متکی است، «مهارت ارتباط با مردم» است. افرادی که از همدلی بیشتری برخوردار باشند، به علایم اجتماعی ظریفی که نشان دهنده نیازها یا خواسته‌های دیگران است توجه بیشتری نشان می‌دهند. این توانایی، آنان را در حرفه‌هایی که مستلزم مراقبت از دیگرانند، تدریس، فروش و مدیریت موفق تر می‌سازد.

  • حفظ ارتباط‌ها

    بخش عمده‌ای از هنر برقراری ارتباط، مهارت کنترل عواطف در دیگران است، مانند صلاحیت یا عدم صلاحیت اجتماعی و مهارت‌های خاص لازم برای آن. اینها توانایی‌هایی هستند که محبوبیت، رهبری و اثر بخشی بین فردی را تقویت می‌کنند. افرادی که در این مهارت‌ها توانایی زیادی دارند، در هر آنچه که به کنش متقابل آرام با دیگران بازمی‌گردد بخوبی عمل می‌کنند، آنان ستاره‌های اجتماعی هستند.

keyboard_arrow_up